Junior Assistent Sfeerkeepers ingezet bij FIRST LEGO League in Venlo

Vandaag barstte in Villa Flora in Venlo de Benelux finale los van de techniekwedstrijd FIRST LEGO League. Jongeren bedenken nieuwe producten van afval.

Zo'n 500 kinderen van negen tot zestien jaar gingen de strijd met elkaar aan met een zelf geprogrammeerde robot. De kinderen presenteerden tevens oplossingen voor het slim hergebruiken van afval.
De gedeptueerde Hans Teunissen van de provincie Limburg verzorgde de prijsuitreiking via livestream. De directeur Brigitte van Helden van Stichting Techniekpromotie heeft ervoor gezorgd dat in dit Benelux-verhaal, Limburg en met name Venlo op de kaart is gezet.

Stichting Techniekpromotie maakt zich sterk om wetenschap en techniek te integreren in het leven van kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar.

Duurzaamheid en hergebruik worden in de techniek steeds meer zichtbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat partijen zoals Stichting Techniekpromotie en de Stichting Pedagogisch Medewerker Leefbaarheid elkaar kunnen vinden. Sociale duurzaamheid en bewustwording in het omgaan met mens en producten is overstijgend en een toekomstgerichte investering.

Voor de JASsers werd het een zware dag. Ze moesten om 07.30 uur paraat staan. Ze waren goed vertegenwoordigd en namen hun taken serieus. De nieuwe kleding was een hit. Ze vielen goed op en de naam sfeerkeeper bij het logo werd door velen gezien.