Prijsuitreiking Onze Buurt 2019

29/11/2019

In de Statenzaal van het Provinciehuis in Maastricht werden de prijzen uitgereikt voor de zes finalisten die verbinding maken met de wijk. De sfeerkeepers waren erbij.

Ontvangen met overheerlijke Limburgse vlaai werd zenuwachtig gewacht totdat wij opgeroepen werden naar de indrukwekkende zaal te komen.
In deze zaal werden de besluiten genomen en ook hier hebben de Juryleden uitspraak gedaan over de prijzen. Michiel Sluijsmans, voorzitter van Onze Buurt reikte de prijzen uit. De Sfeerkeepers hebben een gedeelde derde plaats waarbij zij met het geldbedrag alvast een kleine investering kunnen doen voor het nieuwe project. De eerste plaats is gewonnen door de beekeepers, (bijenhouders) en het project KOE (Koken, Ontmoeten, Eten). Mooie projecten waarbij bewoners elkaar ontmoeten.
De Sfeerkeepers zijn blij met deze erkenning omdat elke financiële bijdrage helpt om die jongeren en buurtbewoners te helpen waar het om gaat. Begrip kweken, verbinding maken en zorgen voor sociale veiligheid waarbij jongeren hun kracht leren kennen.